Daniël precies 25 jaar actief op arbeidsmarkt

ARNHEM – Daniël is op 1 februari 2019 precies 25 jaar geleden als stagiair begonnen bij zijn eerste werkgever: de toenmalige Provinciale Bibliotheek Centrale Utrecht, kortweg PBC Utrecht, in Houten.

Hij werkte destijds als administratief medewerker bij de afdeling Specifieke Dienstverlening (SDV) / Schoolbibliotheekdienst (SBD). De afdeling SDV, ook wel BeZiG (Bejaarden Zieken en Gehandicapten) hield zich bezig met samenstellen van collecties boeken, leeshulpmiddelen, dia’s en/of voorleesboeken voor met name verzorgingshuizen in de provincie Utrecht. Ook kwamen delegaties van de verzorgingshuizen zelf naar de PBCU om hun collecties uit te zoeken. Deze verwerkte Daniël dan in het bibliotheeksysteem en hij zorgde ervoor dat de collecties op tijd bij de vervoersdienst stonden om naar de huizen vervoerd te worden.

Datzelfde deed hij voor de schoolbibliotheekdienst, ofwel SBD. Dat gedeelte van de afdeling was met name gericht op basisscholen in de provincie Utrecht.

Daniël heeft tot januari 2003, toen de afdeling door een reorganisatie opgeheven werd, bij de Provinciale Bibliotheek Centrale gewerkt.

De Provinciale Bibliotheek Centrale Utrecht is later omgevormd tot het huidige BiSC Utrecht (Bibliotheek Service Centrum). BiSC Utrecht is inmiddels verhuisd van Houten naar een nieuw pand in Bunnik. In het pand in Houten is de openbare bibliotheek achtergebleven. De bovenverdiepingen worden verhuurd aan andere bedrijven.

Website BiSC Utrecht