Daniël & Annemarieke bezoeken voormalige vliegbasis

SOESTERBERG – Daniël & Annemarieke hebben een bezoek gebracht aan de voormalige vliegbasis Soesterberg.
Tegenwoordig is de voormalige vliegbasis een openbaar gebied, dat nog veel sporen draagt van het militaire verleden van het terrein. Het grootste deel is ingericht als Park Vliegbasis Soesterberg en is voor publiek vrij toegankelijk. Een ander deel is het vliegveld, dat nog steeds in gebruik is, alleen dan voor zweefvliegtuigen. Ook de radar, die nabij het terrein staat, is nog altijd in gebruik, om het Nederlandse luchtruim te bewaken op ongewenst vliegverkeer. Ook het Nationaal Militair Museum is gevestigd op de voormalige vliegbasis.

Zowel op het buitenterrein als binnen zijn originele vliegtuigen opgesteld, die ooit op Soesterberg hebben gevlogen. In het Park Vliegbasis Soesterberg zijn ook nog enkele originele nederzettingen te zien, die toebehoorden aan de oude vliegbasis.