Winkelcentrum Schuytgraaf geopend

ARNHEM – Op woensdag 10 mei was het eindelijk zover: het langverwachte Winkelcentrum Schuytgraaf is eindelijk geopend.

In het nieuwe winkelcentrum zijn Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Hema, Domino’s Pizza, Bite Sushi, Kwalitaria, Gastronoom, Ami Kappers, TerStal, Keurslager, Zuivelhoeve, Bakkerij Hilvers, Primera, Schuytgraaf Optiek (van de eigenaren van Wyborgh Optiek), Janfleur Bloemenhandel, Yollarbasi Groenten & Fruit, Strijbosch & Thunissen Makelaars gevestigd en binnenkort volgen ook La Piazza en Fyn – Food Vintage & Design.

Albert Heijn, Gall & Gall en Hema zijn afkomstig uit het tijdelijke winkelcentrum, dat ruim 8 jaar dienst heeft gedaan aan de Marasingel. Hema heeft er sinds 2011 gezeten. Op het terrein van het tijdelijke winkelcentrum is de wagen van Snackpoint nog wel aanwezig. De viswagen van André de Visscher heeft aangekondigd Schuytgraaf te verlaten en verwijst de klanten door naar andere standplaatsen in de stad.

Bij het tijdelijke winkelcentrum is men inmiddels begonnen met het leeghalen en daarna ontmantelen van de gebouwen. Daarna zal ook de verharding van het terrein, de betonnen stelconplaten, worden verwijderd. In het najaar zal er gras worden gezaaid, waarna het terrein wordt teruggegeven aan de natuur, zodat het Nevelenveld kan gaan groeien.

In onderstaande fotogalerij nemen we, op de laatste dag dat het tijdelijk winkelcentrum geopend is, nog één keer een kijkje en maken een aantal kiekjes in een al gedeeltelijk lege, tijdelijke Albert Heijn.